De ultieme gids voor het vinden van de beste wijnb
wijnbar

Welke wijn is geschikt om te combineren met roodbaars?Geschikte wijn voor roodbaars

Voor roodbaars wordt vaak een lichte witte wijn aanbevolen, zoals een sauvignon blanc of chardonnay. Deze wijnen hebben een frisse smaak die goed past bij de milde smaak van de roodbaars.

Alternatieve wijnkeuzes

Een andere goede optie is een droge rosé wijn, die de smaak van de vis kan complementeren zonder te overheersen. Ook een lichte rode wijn, zoals een pinot noir, kan goed samengaan met roodbaars. Het is belangrijk om te kiezen voor een wijn die de delicaatheid van de vis niet zal overstemmen.

Wat kost een high wine?Wat kost een high wine?

Een high wine in Nederland kost gemiddeld tussen de €25 en €50 per persoon, afhankelijk van de locatie en de kwaliteit van de wijnen en gerechten die worden geserveerd. Sommige restaurants bieden ook luxe high wine arrangementen aan die kunnen oplopen tot €75 of meer per persoon.

Wat is inbegrepen bij de prijs?

Bij de prijs van een high wine zijn meestal een aantal gangen met bijpassende wijnen inbegrepen. Vaak wordt er ook water en brood geserveerd en soms worden er ook nog extra hapjes of amuses aangeboden. Let goed op of de prijs inclusief servicekosten en eventueel fooi is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kost een high wine